Nieuwsbrief

Emailadres:

Actie:

Inschrijven
Uitschrijven

Historische romans

Bang_Hart.jpg

 

Belofte aan een moeder

Teun, Wout, Piet en Arie zijn alle vier vrijgezel als hun moeder komt te overlijden. Ze gaan gevieren de boerderij runnen en nee, daar hebben ze heus geen meid bij nodig. Tot er een paar maanden na de begrafenis een sollicitatiebrief op de mat valt: een meid dient zich aan. Ze mogen hun moeder dan wel een belofte hebben gedaan, de huidige staat van hun huis weegt zwaarder. Het is er een puinhoop, knap eten doen ze al tijden niet meer en schone kleren zijn een ongewone luxe geworden.
De meid, Trui, brengt daar al snel verandering in. En meer nog: er komen zelfs een douche en een wc in huis. Zo slecht is een meid nog niet! Wat kon hun moeder hier nou op tegen hebben?

 

 

 


Bang_Hart.jpg

De liefde achterna

Willem is een los arbeider. Op dit ogenblik werkt hij bij
boer Versluis, maar het begint hem alweer te vervelen.
Op een mooie augustusdag is hij het zat: hij wil weer de
hort op! De boerin vraagt hem of hij voor honderd gulden
een antieke trouwjurk naar Drenthe wil brengen, naar haar
dochter die weggelopen is en daar met een schaapherder
gaat trouwen. Willem neemt het aanbod aan. Het is het 
begin van een bizarre roadtrip met een bijzondere bestemming!  


Bang HartBang_Hart.jpg

Wiegert is op staande voet ontslagen. Nu moet de boerenarbeider op zoek naar ander werk. Dat valt niet mee, want niemand zit te wachten op een knecht met een grote mond. Hij kan alleen nog aan de slag bij boer Donkers, die in het dorp bekend staat als de 'barre boer'. Wiegert vertelt zijn vrouw Verel over zijn nieuwe betrekking. Zij kent boer Donkers uit haar jeugd en weet dat hij geen lieverdje is, maar ze hebben geen keus. Al gauw ontdekt het gezin hoe bar deze boer in werkelijkheid is.  

Zij van KeijzerZijVanKeijzerRGB.JPG

Suzan heeft haar plek gevonden als boerin op de Keijzershoeve, de boerderij van wijlen haar man Guus, en is volmaakt gelukkig. Maar het is 1940 en dan breekt de oorlog uit. Ineens blijken mensen die ze dacht te kunnen vertrouwen een ander gezicht te hebben. En ze krijgt een brief waarin staat dat het weeshuis waar ze vandaan komt er slecht aan toe is. Zonder twijfel gaat ze erheen om de kinderen te bevrijden. Dan wordt ook het land bevrijd en alles lijkt weer normaal te worden. Maar kan Suzan het gewone leven nog wel aan?

Zij van Keijzer is het afsluitende deel van de streekromantriologie van Mary Schoon, waarin eerder verschenen Tilly Tod en Ik heet Suzan Brand. 

Jubileum Omnibus 117Jubileumomnibus_117.jpg
 
In deze omnibus is een kort verhaal van mij opgenomen. 
Post!
Het gaat over een man die op zekere dag een brief met de post krijgt van zijn jaren geleden weggelopen vrouw en die hem vertelt dat ze weer naar huis komt. Maar of dat nou zo'n goed idee is?
 

0066565_Jubileum_Omn_CE6887.jpgJubileumomnibus 113

In deze jubileumomnibus is ook een verhaal van Mary schoon opgenomen.

De Belofte.
Een spannend verhaal met een verrassend eind!

Ik heet Suzan BrandMary_Schoon_IkHeetSuzanBrand.jpg

Als Suzan Brand haar jawoord heeft gegeven, is ze de vrouw van Guus Keijzer. Ze regelt de bedoening van hem en zijn broer Harm, als deze door zijn vrouw de deur wordt uitgezet, en is heimelijk verliefd op haar stoere man. Dan worden beide broers betrapt op stropen en voordat Suzan Guus kan zeggen dat ze zwanger is, moeten ze voor langere tijd naar de gevangenis. Samen met een knecht probeert ze het boerderijtje te runnen.
In haar hoofd zit nog een plan om dat wat van haar is terug te halen. Het wordt een hachelijk avontuur, maar Suzan zet door en neemt de gevolgen voor lief!

Een spetterend vervolg op Tilly Tod.

Vechten voor jezelf, vechten voor je toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tilly TodSchoon_TillyTod_1.jpg

Op een vrieskoude nacht in februari wordt Tilly in een aardappelkistje op de stoep van een weeshuis in Noord-Holland gezet. De volgende dag wordt ze gevonden. Ze is gewikkeld in een oud gordijn. Tussen dat gordijn en het naakte kindje zit een briefje. Ze heet Tilly, staat er op. Verder weet ze niets over haar afkomst. Wat Tilly wel weet is dat ze weg wil uit het weeshuis. Ze wordt er uitgebuit en heeft geen toekomstperspectief. Tijdens de begrafenis van de kleine Marieke, ziet ze verderop in de polder een boot liggen. Daar gaat ze heen. Een paar weken later doet de gelegenheid zich voor en vlucht ze. De eigenaar van het schip Gerbrand Brand, neemt haar onder haar hoede. Als Brand weer moet aanmonsteren op de grote vaart, wordt de grond in dit dorp Tilly te heet onder haar voeten. Met haar nieuwe naam Suzan Brand klopt ze aan bij een boerderij ver uit de buurt, waar de twee vrijgezellen broers, Harm en Guus, wel een meid kunnen gebruiken. Ondanks dat de mannen rouwdouwers, vechtersbazen en stropers zijn, voelt ze zich snel thuis. Maar kan ze ook blijven?

_____________________________________________________________________________________________

image1.jpeg

Famke,

Op de kermis in Bolsward is meer dan genoeg te beleven voor de jonge Famke, hoofdpersoon uit deze gelijknamige roman. Zeker als ze Douwe ontmoet die er werkt. De ene keer staat hij bij de luchtschommel, de volgende keer bij de schiettent. Ze spreken af elkaar zoveel mogelijk te zien. Maar als Famkes ouders erachter komen dat ze verkering heeft met een halve zigeuner verbieden ze elke omgang. Famke trekt zich daar echter niets van aan en reist, geholpen door Sjors haar buurman, stiekem Douwe achterna. Maar dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan...  

Famke is een zijdelings vervolg op: De liefde achterna.

 

 

tussen liefde en leugens